Снимка БулфотоСоциолог коментира злободневните политически теми у нас. От април месец

...
Снимка БулфотоСоциолог коментира злободневните политически теми у нас. От април месец
Коментари Харесай

Социолог: Върви се към президентска република

Снимка Булфото

Социолог разяснява злободневните политически тематики у нас. 

" От април месец следим игра, сходна на тийнейджърска игра в Съединени американски щати, при която карат коли един против различен, до момента в който единият трепне и се отклони, поради което го афишират за страхливец, а другият е самоуверен и мъж. Много хора бяха оповестени за борци със статуквото и достигнахме до миг, когато би трябвало да се разбере кой е най-големият герой ". Коментарът направи пред БНР социологът Чавдар Найденов.

Според него Слави Трифонов е " трепналият " в тази игра в българската политика: " Той два пъти се отхвърля. Ако той в действителност има в главата си проект, с който да избави България, той не би трябвало да има самообладание да се залови с тази значима работа. Той прави това, което умее, той е артист. Ако се огледа от тази позиция, всичко е обяснимо.... Трифонов желае да откликне на нашите упования за антисистемност, по тази причина виждаме такива странни сценки ".

По думите на социолога водачът на " ИТН " към този момент е обезпокоен от резултата на това свое държание, написа обстоятелства.бг.

Чавдар Найденов уточни, че анализът на последните парламентарни избори демонстрира, че партиите, които влизат в Народното събрание, са сред 12% и 5% от гласовете на имащите право да гласоподават:

" Това е нищо, все едно, че гласоподавателят е споделил: " Който и да е ". Вече парламентарната система не ражда ръководство, все пак, което споделя Конституцията. Аз се притеснявам, че следващата година може да зародят хрумвания за радикална смяна в Конституцията за държавното устройство, т.е. ще се върви към президентска република ".

Той изрази страдание, че президентът Румен Радев " подмолно не играе по-активна роля ":

" Той има задоволително престиж да бъде медиатор, авансово да се схванат какво желаят, а той да им изясни накъде вървят ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР